Skip to content
فوریه 4, 2023
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • اوکرایین
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • فلسفی
  • Home
  • تجمع امروز معترضان در زاهدان، علی‌رغم جو شدید امنیتی، ۳۰ دی‌ماه
  • ایران
  • نوار متحرک

تجمع امروز معترضان در زاهدان، علی‌رغم جو شدید امنیتی، ۳۰ دی‌ماه

پانزدهمین جمعه اعتراضی در شهرهای سیستان و بلوچستان، به‌ویژه در زاهدان با حضور گسترده مردم برگزار شد. اعتراضات این جمعه به‌دلیل تدابیر شدید امنیتی حکومت در زاهدان از اهمیت برخوردار بود. امام جمعه زاهدان از فضای امنیتی شهر انتقاد کرد و خواهان مجازات آمران و عاملان کشتار مردم شد.

جمهوری اسلامی روز گذشته، پنج‌شنبه ۲۹ دی در زاهدان دست به تدابیر امنیتی شدیدی زد تا با ایجاد ترس مانع از حضور مردم در اعتراضات متداول روز جمعه شود. نیروهای امنیتی اقدام به ایجاد ایستگاه‌هایی برای بازرسی‌های گسترده در سطح شهر و ورودی‌های آن و همچنین ایجاد موانعی در مناطق مختلف زاهدان کردند. براساس گزارش‌های «کمپین فعالین بلوچ» مسجد مکی و مصلای مکی زاهدان نیز در محاصره نیروهای امنیتی قرار گرفت.

با این حال، امروز جمعه ۳۰ دی‌ماه در صدوبیست‌و‌هفتمین روز جنبش سراسری در ایران هزاران نفر از معترضان بلوچ همانند جمعه‌های گذشته به خیابان‌ها آمدند و علیه جمهوری اسلامی شعارهایی سر دادند. در راسک و خاش نیز تظاهرات مشابهی گزارش شد.

مردم بلوچ در اعتراضات امروز خود شعارهای «آزادی، آزادی، آزادی»، «مرگ بر دیکتاتور»، «جمهوری اعدامی ـ نمی‌خواهیم، نمی‌خواهیم»، «زندانی سیاسی آزاد باید گردد»، «حکومت نظامی ـ نمی‌خواهیم، نمی‌خواهیم»«خامنه‌ای حیا کن ـ مملکتو رها کن»، «توپ تانک فشفه ـ آخوند باید گم بشه» سر دادند. آن‌ها همچنین با شعار «تهرانی باغیرت ـ حمایت، حمایت» خواستار حمایت مردم تهران از بلوچستان شدند.

در طول راهپیمایی شهر زاهدان پلاکاردهایی با مضامین این‌که مردم به زانو در نخواهند آمد و یا در مخالفت با حکومت‌های جمهوری اسلامی و سلطنت، در دست تظاهرکنندگان بود.

تظاهرات اعتراضی مردم بلوچ در زاهدان ـ جمعه ۳۰ دی‌ماه ۱۴۰۱ ـ عکس از شبکه‌های اجتماعی

«کمپین فعالین بلوچ» در میان گزارش‌های خود نوشت که نیروهای امنیتی در سطح شهر زاهدان از چهره معترضان بلوچ و انتظامات مسجد مکی فیلم‌برداری می‌کردند و انتظامات مسجد مکی یک نفر از آن‌ها را که در حال شناسایی و فیلم‌برداری بود، دستگیر کرد.

عبدالحمید اسماعیل‌زهی (مولوی عبدالحمید)، امام جمعه اهل سنت زاهدان در نماز جمعه این هفته با انتقاد از فضای امنیتی در زاهدان گفت:

«در شهر ما اخیراً جو شدیداً امنیتی حاکم شده و ۱۵ ایست و بازرسی اضافه شده است. این به سود امنیت نیست.»

او همچنین با بازداشت‌های گسترده و صدور احکام اعدام علیه معترضان مخالفت کرد و گفت:

«نباید جوانان را به زندان انداخت. به بچه‌ها باید ترحم کرد. با آن‌ها باید صحبت کرد. نباید این‌ها را شکنجه و اعدام کرد. اگر حرف جوانان صحیح است آن را قبول کنید و اگر اشتباه است آن‌ها را قانع کنید.»

او با بیان این‌که «رهبران ۸۰ و ۹۰ ساله نمی‌توانند برای شهروندان جوان قانون تعیین کنند»، افزود:

«۴۴ سال پیش قانون اساسی تدوین شد و به‌روز نشده است. شرایط فرق کرده و باید قانون اساسی را تغییر داد.»

برخی از شبکه‌های اجتماعی جمعیت شرکت‌کننده در اعتراضات جمعه زاهدان را «ده‌ها هزار نفر» عنوان کردند.

Continue Reading

Previous: ایجاد ده ها پست بازرسی در زاهدان
Next: کوبا خواستار خروج کامل نیروهای اشغالگر اسرائیل از جولان شد
  • فیسبوک
  • تلگرام
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved | Kreeti by AF themes.