- - https://andisheh-nou.org -

دربارۀ احکام ویژه ایام انتخابات (برای تمرین دمکراسی) – مطابق با  فتاوای ‌ آیت‌الله علی خامنه‌ای

شرکت درانتخابات نظام جمهورى اسلامى براى افراد واجد شرایط، یک وظیفه شرعى، اسلامى و الهى است!..شرکت در انتخابات (برای زنان) منوط به اذن شوهر نیست! ..در هر صورت اگر رأی سفید دادن موجب تضعیف نظام اسلامی باشد، حرام است!

جهت اطلاع هموطنان عزیز؛ آیت الله خامنه ای برای رفع هرگونه ابهام که چرا و در کدام شرایطی باید حتما در انتخابات بشکل حداکثری شرکت داشته باشیم، بصورتی مختصر و مفید احکام ویژه ای را در مجموعه ای از سوال-جواب ها بیان نموده است.

ناگفته نماند که شماری از نظریه پردازان و طرفداران تمرین دمکراسی به همراه بعضی از چهره های سیاسی هم توضیحاتی و تئوری های روشنفکرانه مابانه در مورد انتخابات جمعه آینده داده اند.  مثلا اینها  می گویند که با وجود اینکه هر چه بیشتر حیطه  مقایسه و انتخاب کردن کاندیدها برای مردم به وسیله شورای نگهبان کوچکتر شده  است – اما در مقابل ما مردم باید حتما هر چه بیشتر در انتخابات بشکل حداکثری شرکت داشته باشیم!

البته اصرار این دوستان نظریه پرداز و روشنفکر بر این است که مردم اصلا فکر رای سفید را هم نکنند و حتما ترکیب خبرگان را باید با رای دادن تاکتیکی تحت تاثیر قرار دهیم که لابد با این کار برای انتخاب شدن ولی فقیه در آینده هم یک نوعی تمرین دمکراسی کرده باشیم. آقای خامنه هم فتوا داده که رای سفید حرام است!

من فکر می کردم آزادی و دموکراسی یعنی، در انتخابات مردم هر جور خواستند آزادانه رای بدهند. اما این تمرین دمکراسی که فعلا برعکس است. حتما مصلحتی است که یک عده تئوریسین و سیاستمدار همراه با رهبری اصرار دارند که ما جمعه آینده حداکثری در انتخابات باشیم.

در ضمن سایت رسمی هم بنام «کاندیدما [1]» راه اندازی شده که به همراه احکام و فتواهای رهبری، همه اعطلاعات “موثق و لازم ” برای این نوع تمرین دموکراسی را می توانید در آنجا بگیرید.

واقعا باید از توافق نظر و همکاری عملی مشترک آیت الله خامنه ای و این دسته از نظریه پردازان و سیاستمداران در جهت هدایت ایران بسوی دمکراسی بسیار تشکر کرد.

به برکت احکام ویژه انتخاباتی از جانب آیت الله خامنه، در کنار این همه سرمشق و تئوری برای آزادی از طرف سیاستمدارن و روشنفکران، حتما مردم سریعا همه فنون دمکراسی را یاد خواهند گرفت و ما بزودی آزادترین انتخابات دنیا را خواهیم داشت. هرچند آیت الله خامنه ای همیشه می گوید که همه انتخابات تو ی این مملکت آزاد و عادلانه بودند!

صبا فرهمند

جمعه 30 بهمن 94

****************************

احکام ویژه ایام انتخابات

مطابق با فتاوای حضرت‌ آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای

سایت «کاندیدما [1]»

در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در هفتم اسفندماه ۱۳۹۴، دفتر استفتائات مقام معظم رهبری به برخی استفتائات پیرامون انتخابات، مطابق با فتاوای حضرت‌ آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای پاسخ داده است.

۱- آیا شرکت در انتخابات جمهوری اسلامی ایران شرعا واجب است و عدم شرکت حرام است؟
ج) شرکت درانتخابات نظام جمهورى اسلامى براى افراد واجد شرایط، یک وظیفه شرعى، اسلامى و الهى است.

۲- آیا شرکت در انتخابات جمهوری اسلامی ایران واجب عینی است یا کفایی؟
ج) واجب عینى است.

۳- با توجه به این که زن جهت شرکت در انتخابات می‌بایست از منزل خارج شود آیا واجب است از شوهر اجازه بگیرد ؟ و اگر شوهر به همسرش اجازه شرکت در انتخابات را ندهد یا رضایت نداشته باشد تکلیف زن چیست؟
ج) شرکت در انتخابات منوط به اذن شوهر نیست.

۴- حکم رأی دادن سفید و بی نام چیست ؟ در صورت عدم شناخت و تحقیق ، یا تحقیق کافی و عدم وصول به نتیجه و تحیّر در انتخاب اصلح چطور؟
ج) در هر صورت اگر رأی سفید دادن موجب تضعیف نظام اسلامی باشد، حرام است.

۵- در صورتی که به شخصی رأی داده شود و بعداً ایشان آن طور که باید به احکام اسلامی عمل نکند و موجب نارضایتی گردد ، آیا فرد رأی دهنده ، در محضر خداوند متعال مسئول خواهد بود یا خیر ؟
ج) اگر بر طبق موازین شرعی عمل کرده است، مسؤول نخواهد بود.

۶- در ایام انتخابات جهت شناخت کاندیدای مناسب، می‌بایست نواقص و عیوب و امتیازات آنها را در گذشته و حال تفحص کرد تا فرد لایق را پیدا نمود، آیا صحبت کردن پشت سر کاندیداها برای انتخاب فرد اصلح، ‌ جایز است؟ ملاک چیست؟
ج) در امور مربوط به انتخابات در حد مشاوره، اشکال ندارد.

۷ – با توجه به نزدیکی زمان انتخابات آیا دعوت بسیج از کاندیداها برای تبیین مواضع خود در مسجد اشکال دارد ؟
ج) باید بر طبق قوانین و مقررات نظام اسلامی عمل شود.

۸ – حکم شرکت یا عدم شرکت در انتخابات سایر کشورها چیست؟ آیا در این حکم فرقی بین کشور اسلامی و غیر اسلامی و انتخابات رسمی کشوری و انتخابات غیر رسمی کوچک وجود دارد یا خیر؟ اگر فرق دارد، حکم هر کدام چیست؟
ج) به طور کلى شرکت در انتخاباتى که موجب جلوگیرى از فساد و یا فساد بیشتر شده و یا شرکت نکردن موجب تضعیف اسلام و مسلمین شود، واجب است.